A miskolci kórház igazgatójának érkezésekor a teljes orvosi kar kötelezően felállva köszönti őt

Megosztás

Az intézményvezető arról tájékoztatott, hogy eddig minden munkahelyén így volt szokás, ez a tisztelet jele és a világon semmi gond nincs vele.

A teljes orvosi karnak felállással kell köszönteni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház intézményvezetőjét a reggeli értekezleteken – derült ki abból a levélből, ami a 444-hez jutott el.

Az említett levél, melyet az orvosoknak küldtek körbe, megszabja az értekezletek rendjét, időpontját és formáját, valamint a résztvevőket, az ülésrendet, illetve azt is tartalmazza, hogy miután az orvosok 7.50-ig odaérnek, az intézményvezetőt megérkezéskor az orvosi kar felállással köszönti.

„Az intézetvezető a tanácskozó ajtaját bezárja, jelezve ezzel, hogy további belépés nincs, annak érdekében, hogy az elkésők az értekezletet ne zavarják” – folytatódik a kiszivárgott szöveg.

A lap megjegyzi, hogy néhány magyarországi kórházban még él az a szokás, hogy felállva kell köszönteni a vezetőt, a borsodi azonban eddig nem tartozott ezek közé. A Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei elnöke, Csilek András szerint többen is jelezték az érintettek közül, hogy kellemetlenül érinti őket a rendelkezés. Van, aki szerint nyomásgyakorlásról van szó.

A kórház főigazgatóját, Révész Jánost is megkeresték, aki azt írta, több változás is várható az ellátási rendszerben és munkaszervezésben, ami érinti az orvosi megbeszélések rendjét is. Ezért a kommunikációs platformokat is át kellett tekinteniük. Leszögezte, hogy a változtatások kidolgozása a főorvosi kar bevonásával, egyetértésével, támogatásával történt.

“Az orvostársadalmon belül vannak szokásjogok, ilyen például, hogy orvosi értekezletek, vagy összdolgozói értekezletek alkalmával, az elsőszámú vezetőt a terembe történő belépéskor az orvosi kar felállással tiszteli meg, majd természetesen a napszaknak megfelelő köszönés elhangzását követően az értekezlet valamennyi résztvevője helyet foglal és megkezdődik az érdemi munka” – írta Révész, aki szerint saját orvosi praxisában ez valamennyi munkahelyén így működött.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek